< Takaisin

ASKEL ITÄMERELLE valokuvakilpailu

Helsingissä on 130 km rantaviivaa, jonka äärellä voit kokea ja nähdä luonnon monimuotoisuuuden. Luonto on jatkuvassa liikkeessä ja merenrannalla on paljon nähtävää ja tutkittavaa. Meri muokkaa valtavalla voimallaan rantoja, mutta myös ihmiset omalla toiminnallaan ja valinnoillaan vaikuttavat ympäröivään meriluontoon. Lähde tutkimusmatkalle kotikaupunkisi lähirannalle!

Tehtäväsi on kuvata Helsingin merenrantamaisemaa. Millaista elämää löytyy Itämeren rannoilta? Miltä näyttää aaltojen liike? Entäpä miten ihmisen kädenjälki näkyy luonnossa? Voit kuvata maisemaa läheltä ja tallentaa pieniä yksityiskohtia tai tarkastella suurempaa kokonaisuutta. Oletko kenties itse osa maisemaa? Voit toteuttaa retken ja osallistua kilpailuun joko yksin tai ystäväporukassa.

Kilpailuohje

Osallistu kilpailuun lähettämällä meille yksi kuva Helsingin merenrannalta. Liitä mukaan kuvasi tarina, jossa kerrot muutamalla lauseella kuvastasi. Liitä mukaan myös nimesi, puhelinnumerosi ja ikäsi. Lähetä kilpailutyösi sekä tarvittavat tiedot 31.10.2020 mennessä osoitteeseen info@satakolkyt.fi. Jos osallistutte ryhmänä kilpailuun, lähettäkää kaikkien osallistujien tiedot. 

Voit ottaa kuvan kännykkäkameralla tai järjestelmäkameralla. Voit ottaa kuvasi omatoimisella retkellä tai osallistua kaikille avoimeen työpajaan 27.8. Valitut kilpailutyöt pääsevät osaksi kiertävää näyttelyä, joka on nähtävissä Helsingin kirjastoissa tammi-lokakuussa 2021. 

Kuvissa arvostamme

Kuva innostaa liikkumaan meren rannalla / Omaperäisyys / Taiteellinen toteutus / Vuorovaikutus luonnon kanssa

Kenelle

Kilpailussa on kaksi sarjaa. Kummastakin sarjasta valitaan kolme parasta kuvaa. 

– Alle 16-vuotiaat

– 16-29-vuotiaat

Palkinnot

1. Lahjakortti luontoelämyksiin (100€) 2. Trangia tai riippumatto (ovh. 70-75€) 3. Lahjakortti panssarilasien ostoon (50€) Yritysyhteistyö Fonum älypyhelinhuolto

Töiden jättömuoto ja aikataulu

Kännykkäkameralla: Formaatti jpeg ja kuvakoko FULL (valitse Pro kuvausasetuksista)

Järjestelmäkameralla: Kuvan tulee olla vähintään 3500 x 2500 px, 300dpi, kaikkia yleisimpiä kuvaformaatteja voi käyttää

Lähetä kilpailutyösi 31.10.2020 mennessä osoitteeseen info@satakolkyt.fi. Laitathan kilpailutyösi mukaan kuvasi tarinan, nimesi, osoitetietosi ja syntymäaikasi. Jos sähköpostilla lähettäminen ei onnistu, voit lähettää työsi käyttäen esimerkiksi WeTransfer palvelua.

Osallistumalla Askel Itämerelle-valokuvauskilpailuun vakuutat olevasi kilpailuun lähetetyn kuvan omistaja. Mahdollisilta kuvassasi olevilta henkilöiltä on kysytty kuvauslupa ja he ovat tietoisia SATAKOLKYT-hankkeen kuvien käyttötarkoituksesta. SATAKOLKYT-hanke saa oikeuden käyttää kilpailutöitä omassa markkinoinnissaan, sekä tuottaa kilpailutyöstä printatun kopion/digitaalisen tiedoston Helsingin kirjastoissa pidettävää näyttelykiertuetta varten. Kuvien tekijänoikeudet säilyvät kuvaajilla.

Lisätietoja osoitteesta info@satakolkyt.fi

Vinkkejä kuvan ottamiseen

Kuvausohje kännykkäkameralle

Avaa kamera sovellus. Valitse Pro kuvaustila jossa pääset itse muokkaamaan kuvan valotusta, värejä ja kokoa. Kuvasi valotusta muokkaat ISO-arvolla. Heikoissa valaistusolosuhteissa käytä korkeaa ISO-arvoa ja kirkkaalla säällä pientä ISO-arvoa. WB eli valkotasapainolla määrität kuvan valkoisen värisävyn. Mahdollisimman luonnollisen värimaailman saavuttamiseksi aseta WB asetukseen joka vastaa kuvan luonnollista värimaailmaa. Voit myös lisätä tai vähentää kuvan valoa sekä valita kuvaformaatin/koon.

Checklist kuvaajalle

1) Pyyhi linssi ennen kuvan ottamista

2) Mieti mistä kuvakulmasta kuvaat kohteen/maiseman (ylhäältä, alhaalta, silmiesi korkeudelta)

3) Varmista että kuvasi tarkentuu oikein

4) Varmista että kuvassa on tarpeeksi valoa

5) Rajaa kuvastasi pois elementit, joita et tahdo mukaan

6) Tarkista että horisontti on suorassa

Kilpailu järjestetään yhteistyössä Manual Productionsin kanssa.